Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-2-3

2011.01.08

 Egy szép, napos reggel köszöntött be Konoha falujára. Június 12-e volt, a Konohai High School utolsó tanítási napja. Egy szőke hajú fiú ébredezik éppen.
- "Végre az utolsó nap" - nyújtózkodott. Felkelt az ágyból, és automatikusan a fürdő felé vette az irányt. Beállt a zuhany alá, és áztatta magát egy ideig. Mikor végzett kiszállt a tusolófülkéből, és felöltözött. Csöngettek. Naruto lebaktatott a földszintre, és ajtót nyitott. 
- MEGLEPETÉS!!! - kiáltották a vendégek. Naruto végig pásztázta őket. Shikamaru, Neji, Gaara és Sasuke állt előtte. Felvonta egyik szemöldökét, és becsapta az ajtót. Barátai összenéztek, majd elkezdtek vele társalogni a csukott ajtón keresztül. 
- Ez az utolsó nap. Együtt kell mennünk - mondta Neji. A szőke nem válaszolt, helyette kinyitotta az ajtót, és ránézett barátaira. Ők felvettek egy ijedt arcot. Mi történt Narutóval? Aki mindig is hiperaktív volt? Gondolkodásuk sorozata átment hajvesztő funkcióba.
- MI AZ HOGY EGYÜTT MEGYÜNK SULIBA? HÉT ÓRA VAN! ÉN ILYENKOR MÉG VISSZAFEKSZEM ALUDNI! - kiáltotta. Persze ez mindenkit váratlanul ért. Nejiék ijedten álltak, és várták, míg Naruto teljesen lenyugszik. 
- Akkor mehetünk? - kérdezte hirtelen Gaara. Naruto bólintott, és felkapta táskáját. 

Mikor beértek a suliba ledobták táskájukat, és odamentek a lányokhoz. 
- Sziasztok, csajok! - köszöntek. A lányok köszöntek, de Temari csak biccentett. Neki ez épp elég volt, ugyanis egyből a tárgyra tért.
- Na, hova mentek nyáron? Arra gondoltam együtt mehetnénk valahova - mondta. Válaszra várva nézett a fiúkra. 
- Szerintem jó ötlet - mosolygott Shikamaru Temarira, melynek következtében olyan piros lett, mint egy rák. Egy ideig beszélgettek, majd bementek órára. Osztályfőnöki órával kezdtek, amit mint mindig, most is Kakashi tartott. 
- Tudjátok már hova mentek nyáron? - kérdezte Tentent. A lány ránézett barátaira, majd válaszolt.
- Valószínű, hogy együtt töltjük a nyarat - felelte. Az óra hátra levő része Kakashi unalmas szövegelésével telt el. Mikor véget ért az utolsó óra, Ino széles mosollyal tért vissza barátaihoz. A többiek kérdőn néztek rá. 
- Remélem, van valami ötleted nyárra - szólalt meg Sasuke. Ino bólintott, mire mindenki feszült figyelemmel hallgatta. 
- De az értelmes legyen - mondta Hinata. Ino mintha meg se hallotta volna belekezdett.
- Tudom, hova mennyünk nyáron.

- Tudom hova mennyünk nyáron - szólalt meg. Senki nem szólt semmit, ezért úgy gondolta, hogy folytatja. 
- Mi az ötleted? - szólt közbe Hinata. 
- Van egy barátnőm Tokióban, aki most Hawaiion tölti a nyarat. Felhívhatom, és megkérdezhetem, hogy elmehetünk-e hozzá - mondta. Még mindig örült ötletének, de viszont Hinata egy kicsit kényelmetlenül érezte magát. 
- Nem lenne tolakodás? - kérdezte félénken. Azt hitte Ino ezen elgondolkodik egy kicsit, de tévedett. Igaz, hogy mosolya már nem volt olyan széles, de tudott válaszolni. 
- Nem lenne, ugyanis nagyon barátkozó típus, és mindig szívesen lát - magyarázta tárgyilagosan, teljes magabiztossággal. Hinatára ez egy kicsit hatott, a többiek viszont ugráltak örömükben. Kivéve a fiúkat. Naruto bokszolt a levegőbe, ami miatt megütötte Nejit és Sasukét. Ennek következményeként kapott egy-egy ütést a két fiútól.
- Akkor ezt megbeszéltük - dörzsölt össze a tenyerét. A lányok elmosolyodtak, majd megbeszélték a részleteket. Ino felhívja a barátnőjét, aztán felszállnak az első gépre és irány Hawaii. Így is lett. 
- Szia, Saku! Lenne egy kérésem....


- Szia Saku, lenne egy kérésem... - szólt bele a telefonba a Yamanaka lány. A többiek addig hazamentek összecsomagolni. Viszonylag közel laktak egymáshoz, így nem kellett sokat gyalogolniuk.

- "Kíváncsi vagyok, hogy Sasuke mit fog szólni Ino barátnőjéhez" - gondolkodott magában Naruto.
Annyira elmerült gondolataiba, hogy észre se vette, hogy egy apró gúnyos kacaj hagyja el a száját. Bár nem tudta miért kacag, tök mindegy volt neki. Bepakolta ruháit, majd leült az ágyra. Ránézett a mellette álló éjjeli szekrényre, amin három fénykép állt keretbe csomagolva. Az első keretnek ezüst színe, rá feste különféle színekkel. Narutot és barátait lehetett észrevenni a képen. Ettől a képtől a fiúnak mindig mosolyra húzódik a szája. A narancssárga őt magát, a levendula Hinatat, a zöldes barnás Shikamarut, a fehér Temarit, a barna Nejit, a rózsaszín Tentent, a vörös Gaarat, a lila Inot és a kék Sasukét jelentette a képkereten. A másik kép kerete sárgára volt festve. A szőke fiú alaposabban szemügyre vette. Akárhányszor ránéz a fotóra könny szökik a szemébe. Most is így volt. Kivételesen végig folyt arcán. A kép egy magas szőke férfit és egy vörös hajú nőt ábrázolt, ahogy átölelték egymást. Namikaze Minato és Uzumaki Kushina. Névszerint ez a két ember szerepelt a fotón. Naruto apukája és anyukája. Lerakta a képet, amit azóta a kezébe vett. A harmadik képet is a kezébe vette. Kerete levendula színű volt, akárcsak a képen látható személy szeme. Egy lányt ábrázolt. Mosolygott, ami miatt Naruto arcán is megjelent egy rókavigyor. Letette a képet, majd felkapta csomagjait, és kiment. Barátai már vártak rá. Naruto lopva rápillantott Hinatára; pozitív eseményeket akar kapni Hinatával kapcsolatban. De a terveit csak Hawaiira tartogatja. Temari ránézett Narutóra. Halvány mosoly ült az arcára, amikor észrevette, hogy a fiú a Hyuuga lányt nézi.

- Kíváncsi vagyok, hogy Ino barátnője mit fog szólni az ötlethez - szólalt meg váratlanul Gaara.

Az úton most először hallották egy ember hangját.

- Remélem, elmehetünk - szólalt meg Tenten is.

- Ha nem mehetnénk, az totál kellemetlen lenne. Már a csomagok miatt is - szólalt meg Shikamaru. A többiek csak bólintottak, majd megálltak Ino háza előtt. A lány pont akkor nyitott ajtót. Nem beszélt, csak intett, hogy jöjjenek be. 
- Ez rosszat jelent. Azt hiszem - mondta Hinata. Az a halovány reménysugaruk, amit eddig dédelgettek magukban, most semmivé vált. Bementek a házba. A szokásos orgona színű falat látták meg először. A falakon festett képek és fényképek voltak láthatók. Ino anyukájának virágboltja volt, így természetesen a ház is tele volt növényekkel. Megálltak. A Yamanka lány megfordult, és kérdőn nézett barátaira.

- Miért álltatok meg? - kérdezte. Naruto a falra mutatott.
- Azt ki festette? - kérdezte Sasuke. Ino ránézett a falra. A falon egy hatalmas olajfestmény volt látható. A képen Ino szerepelt teljes életnagyságban. A parton gugolt egy lila bikiniben, miközben feje fölött csapott le a hullám. 

- A Tokiói barátnőm, aki Hawaiion nyaral - mosolygott.
- Hű - nézték továbbra is tátott a szájjal. Ino elindult, majd visszatérve csodálkozásukból, Narutoék is utána mentek. Leültek a kanapéra, majd a szőke vett egy mély levegőt és belekezdett. Arca szomorkás és csalódott volt, ami Narutoékra is átragadt.
- Mi a baj? - előzte meg Gaara. A lány ránézett. 
- Öhm.. Szóval az a helyzet, hogy... - még egy mély levegőt vett. Nem nézett barátai szemébe. Kicsit ijesztő volt, ahogy hallgatott. Olyan volt, mintha egy szűk körű temetés lenne, ahol egy régi barátot temettek volna el. Ilyen érzés söpört végig a szobán. Csak nem barátot, hanem egy esélyt temettek el. 

- Hogy? -kérdezte óvatosan Temari. 
- Mehetünk! - ugrott fel msotmár széles mosollyal Ino. Meglepett, majd mérges arcok sorozatát látta maga előtt. Mosolya fokozatosan kezdett lehervadni arcáról. Mielőtt bármit mondhatott volna, elkezdték kergetni. Emeletről, emeletre kergették, mígnem az udvarról kiszaladva utolérték és elkapták.

- Mi a baj? - kérdezte lihegve, két hezét mag elé emelve. 

- MI A BAJ? EZT MÉGIS, HOGY MERED KÉRDEZNI? A SZÍVBAJT HOZTAD RÁNK! OLYAN VOLT, MINTHA EGY TEMETÉSEN LETTÜNK VOLNA! EZT SOHA TÖBBET NE CSINÁLD, MERT NEM SOK JÓT JÓSOLUNK MAJD NEKED! - ordították.

- Jól van, jól van! Bocsi! - mentegetőzött. Elengedték, majd Gaara felsegítette. 

- Mesélj! - mondta neki. Ismét bementek a házba és leültek. Ino előtte még beszaladt a konyhába és hozott barátainak innivalót és egy kis rágcsát. Majd ő is leült. 

- Felhívtam Sakurát... - már épp folytatni akarta, amikor Sasuke félbe szakította.
- Sakura? Úgy hívják a barátnődet? - kérdezte.
- Igen. Nem mondtam?
- Nem.
- Oké, akkor most mondom. Szóval, felhívtam Sakurát és megkérdeztem, hogy elmehetünk e hozzá. Megkérdezte, hogy hányan mennénk és mikor.
- Kitalálom! Azt mondtad, hogy csak egy pár ember és az első repülővel - szakította félbe Temari.
- Honnan tudod? - kérdezte meghökkenve a lány.
- Onnan, hogy mindig ezt mondod . nevetett Temari. Ino a fejét vakargatt, majd folytatta.
- Igen, utána ezt modtam. Aztán az mondta, hogy mehetünk, úgyis kell egy kis társaság. De ha megérkezdtünk mindenképpen csörögjünk rá. Ha nem veszi föl, akkor a parton van.
- Parton? - kérdezte felvont szemöldökkel Naruto. Barátai fején mgjelent az a bizonyos vízcsepp. 
- Naruto! Hawaii egy kis sziget a Csendes-óceánon - mondta szánakozva Neji.
- Tényleg? Azt hittem egy európai ország - nevetett. Hát ez várható volt. Mielőtt tanórát tarthattak volna a szigetek elhelyezkedéséből szegény Narutonak, Hinata közbe szólt. 
- Akkor mehetünk? - kérdezte. Emiatt kapott egy hálás mosolyt Narutotól. Barátai bólintottak, majd elindultak. Gyorsan fogtak egy taxit, majd mentek a Konohai Reptérre. 

Megérkezve megvették a jegyeket és a gép felé indultak. 
- Köh, köh - a jegyszedő szokás szerint a jegyekre volt kíváncsi. Inoék ránéztek Narutora. 
- Ó persze, persze - elkezdtett turkálni a zsebében. Levette a kabátját annak kifordította a zsebeit, de még mindig semmi. A lányok villogó szemekkel néztek rá.
- Naruto - szólalt meg fenyegető hangon Temari. Naruto félénken rámosolygott.
- Ki volt az a hülye aki Narutora bízta a jegyeket? - kérdezte Sasuke.
- Ez kellemetlen - sóhajtott Shikamaru. 
- Ő vette el a jegyeket - mondta Gaara.
- Szép volt Naruto - fonta karba a kezét Neji.
- Te jó ég, most mit csináljunk? Kidonbtunk egy csomó pénzt az ablakon - fogta meg a fejét Tenten. 
- Válljunk szét és keressük meg a jegyeket - javasolta Hinata. Válaszra se várva elindult keresgélni. Barátai is így tettek. Narutot persze többször szidták magukban. Mikor már negyed órája keresgéltek, leültek. 
- Biztos nincs nálad? - kérdezte Shikamaru. Naruto a fejét rázta. Ekkor azonban Sasuke és Gaara ráugrott és elkezdték folytogatni. A lányok, Neji és Shika felugrott. 
- Egy frászt nincs nálad!! - kiáltotta Sasuke.
- Ott lóg ki a zsebedből! - kiáltotta Gaara is. És valóban. Ott lógott ki a kilenc darab jegy Naruto zsebéből. Emiatt egy kisebb tömegverekedés is lett, mert a többiek is beszálltak. Szerencsére időben abbahagyták, még mielőtt a biztonsági őrök felbukkantak volna. Dühösen, Naruto pedig kék, zöld foltokkal szállt fel a gépre. Szerencsére pont elérték még a gépet, így feltudtak rá szállni.


Négy óra telt el azóta, hogy Narutóék elhagyták Ino házát, és felszálltak a gépre. Ez a gép valami hiper szuper járgány lehetett, mert elég gyorsan ment. A repülőn két oszlopban voltak a székek, és ötösével sorakoztak. A baloldali oszlop közepén ültek egymás mögött Inoék. Egy sorban a négy lány: Hinata, Ino, Temari és Tenten ült, a mögöttük levő sorban pedig Sasuke, Naruto, Gaara, Neji és Shikamaru. Mindenki aludt, kivéve Inót. 
- "Remélem minden jól fog alakulni" - nézett Sasukéra a lány. Ino baloldali oldalán Hinata aludt. A szőke lány ránézett barátnőjére, és látta, hogy mozog a szája. Közelebb hajolt hozzá, és hallgatózott.
- Na..ru..to - motyogta, mire a Yamanaka lány felkapta a fejét. Vigyorogva ránézett a lányra, majd visszaült a helyére. Elővette a magazinját, és elkezdett olvasni. 

Eltelt fél óra. Már mindeni fennt volt. 
- Na, és milyen ez a Sakura barátnőd? - érintette meg Tenten Ino vállát, mire az akkorát pattant, hogy Hinatát is lefejelte. ( Mert, hogy Hinata felállt és a feje Ino feje fölött volt. Értitek nem?) 
- TENTEN!! - fogta fejét Ino, az állát pedig Hinata. A barna hajú lány vigyorogva a tarkóját vakargatta. 
- Hupsz. Bocsi! - vigyorgott továbbra is. A két lány mérgesen nézett rá. 
- Még nem válaszoltál a kérdésére - hajolt hozzájuk Sasuke. Barátai ránéztek. - Mivan?
- Ennyire érdekel? - kérdezte Gaara. A fiú a szemeit forgatta.
- Jaj, hagyjatok már ezzel! - válaszolta ingerülten. 
- Jaj, ne is titkold! - cukkolta Neji. 
- Ez kellemetlen! - sóhajtott Sasuke.
- Na, mivan? Átmentél Shikamaruba? - kérdezte Temari mosolygova. 
- Na, kopjunk le a témáról! - javasolta Hinata. A többiek helyeseltek, majd Ino válaszolt.
- Nem akarnék túl sokat mondani róla. Majd megismeritek. Szeret szörfözni, igazi társas lény. Külsőjére nem mondok semmit - mondta. Megin megjelent egy vízcsepp.
- Hát, ebből nem sokat tudtunk meg - jegyezte meg Temari. Mindannyian visszanéztek Sasukéra.
- Most már megint mit akartok tőlem? - kérdezte ingerülten.
- Kíváncsi vagy Sakurára, igaz? - kérdezte, száját széles mosolyra húzva Neji.
- Miért lennék rá kíváncsi?
- Eddig egy csaj sem kellett. Pedig döglenek utánad - mutatta fel a mutató ujját tárgyilagosan Gaara.
- Ez egy óriási lehetőség - modta Neji. Sasuke Shikamarura nézett, tőle várva támogatást. 
- Sajnálom, haver! Ez kellemetlen, igaz? - kérdezte egy jó nagyot ásítva. Sasuke mogorván ült.
- De most komolyan! Ino! Sakurának tetszene Sasuke? - kérdezte Gaara. A lány vállat vont.
- Biztos helyesnek tartaná. Ahogy minden lány - mondta Hinata. Sasuke a szemét forgatta, Ino viszont elkomorodott. Na, ez az, amit el akart kerülni. Ezt azonnal tisztázni kell.
- Figyeljetek, ezt soha ne hozzátok fel Sakura előtt! - szólalt meg.
- Miért? - kérdezte Shikamaru.
- Mert utálja, ha más lányokhoz hasonlítják őket. Ő nem olyan, mint a többi. Komolyan - magyarázta. Erre persze döbbenettel, de őszinte megkönnyebbüléssel reagáltak. Semmi kedvük nem volt egy nyafka libát kapni. Ezt Sasuke se hagyta figyelem nélkül. Ránézett Inóra, majd a tekintete tovább vándorolt az ablakon túlra. Egy halvány, alig észrevehető mosoly terült szét az arcán. Azt hitte nem látják. De tévedett. Mindenki, mindent látott. Eltűnt az a halovány tény, hogy Sasuke sose lesz kapcsolatban semmilyen lánnyal. Szőrös szive meglágyult volna? Mégis van egy utolsó esély? Sasuke visszatartja annyak parányi, halovány esélyét, hogy ő maga meg tud változni. 

Fél óra is eltelt. Narutóék leszálltak a gépről, majd a part felé vették az irányt. 
- Otthon, édes otthon - nyújtózkodott a szőke srác.
- Naruto, nem is itt laksz - ment el mellette Ino. 
- Na és? Attól még mondhatom ezt. Vagy nem? - kérdezte. 
- Nem - ment el mellette Sasuke is. Naruto sértődött arcot vágott, majd odalépett mellé Hinata. 
- Addig élj vele, amíg el nem megyünk innen - mosolygott. Narutóban, most olyan vágy ébredt Hinata után, mintha a gyomrába költözött volna egy szörny, ami mindenképpen romantikát akar. Hatalmas vágyat érzett ahhoz, hogy megölelje Hinatát. De inkább elvetette, ezt az ötletet, amikor elment mellettük Tenten és Neji, mire Hinata utánuk ment. Ő is elindult. Lassan odaértek a parta. A kilátás gyönyörű volt. Barna homok, rajta úszók és szörfösök holmijával. A kék víz, amin majdnem tíz méteres hullámokon lovagolhattak a szörfösök. A part másik oldalán nyaralók álltak, közöttük apró átjáró utcákkal. Megcsapta arcukat a lágy szellő. Emberek mentek el, és ők hallották, ahogy kiejtik az "Aloha" szót. 
- És most? -szólalt meg váratlanul Neji.
- Felhívom Sakurát - vette elő a telefonját Ino. Néhány másodpercig tárcsázta, majd lerakta.
- Nem veszi föl? - kérdezte Hinata. A szőke lány megrázta a fejét.
- Gondolom, akkor itt kell lennie - nézett körül Sasuke. De hiába. Abban igaza volt, hogy itt van, de hogy hogyan néz ki, arról már fogalma sem volt.
- Ott van! - kiáltotta hirtelen Ino. A hullámok felé mutatott, ahol egy lány siklott a hullámokon és egy szaltóval a hullám tetejére került. 
- Ő az? - kérdezte Tenten. 
- Igen.
- Komolyan? - kérdezte Shikamaru. 
- Tök jól csinálja - mondta Temari. Sakura vadul lovagolt a hullámokon, minden hullám elől gondosan kitérve. Mikor már nem tudott min szörfözni, kijött a partra. 
- Tök jó volt - mondta egy magas férfi. 
- Köszi! De most sietek. Vendégeket várok - mondta Sakura. 
- Kiket? - kérdezte a férfi.
- Egy barátnőmet és az ő barátait. Nyaralni jönnek - felelt. A férfi bólintott, majd adott neki egy pacsit, és elköszöntek egymástól. Sakura a cuccaiért kezdett futni. Hinatáék már épp indulni akartak, amikor Ino megállította őket.
- Hát, Sasuke ez nem fog neked összejönni - mosolygott. 
- Micsoda? -kérdezte a fiú. A lány Sakura felé bökött. A lányt épp elkapta a derekánál fogva egy fiú, átölelte és megforgatta. A srácnak vörös haja és eszméletlen felsőteste volt.
- Sasori! A szívbajt hoztad rám! - nevetett. Sasori is elmosolyodott. 
- Mi a válaszod? - kérdezte.
- Jaj, Sasori! Ezt már ezerszer megbeszéltük. Nem! - válaszolta. Sasori lehajtotta a fejét, aztán egy puszit nyomott Sakura arcára, és elfutott. A lány utána nézett. A fiú megfordult, és rávigyorgott a lányra. Sakura is elmosolyodott, majd a cuccaiért ment. Ino gyorsan tárcsázta számát. Sakura gyorsan felvette.
- Bocs, hogy nem vettem föl, csak a parton voltam - mentegetőzött.
- Tudom - mondta Ino.
- Honnan? Ja, igen. Mondtam.
- Nem onnan. Tök jól szörfözöl - dicsérte meg mosolygva.
- Micsoda?
- Nézz balra! - modta Ino.
- Tessék? - Sakura már végképp elvesztette a fonalat.
- Nézz balra! - ismételte meg a lány. Sakura balra nézett. Elakadó lélegzete azt mutatta, hogy meglepődött. Lerakta mobilját, és megfogva cuccait, elindult barátnője felé. Ők végig néztek rajta. Sakura karcsú volt és csinos, derékig érő haja vizesen omlott vállaira. Ami furá tette a lányt, az az volt, hogy haja rózsaszínben pompázott. Szeme smaragdzölden csillogott. Balkezében a szörfdeszkéja volt, amit zöldre festettek. Jobb vállán, pedig a táskája. Egy zöld bikinit és egy zöld térdnacit viselt. 
- Csak egy pár ember, mi? - mosolygott. Ino is elmosolyodott, és átölelték egymást.
- Srácok, bemutatom a legjobb barátnőmet, Sakura Harunót - karolta át a vállát a Yamanaka. 
- Sziasztok! - köszönt.
- Szia! - köszöntek neki vidáman. Sakura összesen nyolcat számolt, magán és Inón kívül. Hát jó sokan lesznek.
- Akkor bemutatom őket. Ők itt a lányok, Hinata Hyuuga, Tenten, Sabaku no Temari. A fiúk pedig Naruto Uzumaki, Neji Hyuuga, Shikamaru Nara, Sabaku no Gaara és Sasuke Uchiha. - ment végig.
- Akkor mehetünk? -kérdezte Hinata. Bólintottak, majd elindultak. Sakura és Ino hátul mentek, és beszélgettek.