Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-2-3-4

2011.01.08

 
Történetünk a Csendes-óceán felett játszódik. Hőseink a Konohai járaton ülnek. Néhány órával ezelőtt indultak el, Hawaii szigetéről. 
Kellemes üdülésük véget ért, Hawaii már csak emlék marad, ami az emberi elme legtetejéről, egyre lejjebb süllyed, mi közben az ember öregszik… Konoha, a cél neve, ahova el kell érni. Sajnos…
- Áááááhh – ásított Shikamaru. Átölelte Temarit, aki mohón bújt karja közé. Shikamaru lehunyta szemeit. Temari ránézett, egy csókot nyomott az alvó fiú ajkaira, és ő is lehunyta szemeit. Naruto a beszerzett ételt falta, Hinata olvasott, Ino rosszallóan nézett Narutora, miközben Gaara karjaiba süllyedt, miközben a fiú aludt. Tenten és Neji zenét hallgattak, míg Sasuke csak az ablakon bámult kifelé. Így utaztak, egy csepp hang nélkül. 


Pár óra múlva ereszkedett a gép. Kiengedte kerekeit, és lágyan repült. Hinata felébresztette Narutot, aki időközben elaludt. Tenten és Neji felébresztették Shikamarut és Temarit, Ino pedig Gaarat. Sasuke fent volt, így őt nem kellett. 
- Mi az? – dünnyögte Gaara, mikor felébredt Ino rázogatására. 
- Ébredj, hamarosan szállunk – mosolygott szelíden. Gaara fájdalmasat nyögött, majd gyengéden megcsókolta Inot. A lány viszonozta azt. 
- Anya, kérlek, még öt percet – szorította meg Hinatat Naruto, amikor a lány óvatosan megrázta a vállát. Hinatanak ebben a pillanatban elakadt a lélegzete. Naruto szorítása túl erősnek bizonyult.
- Nha…ruh…toh… - nyögte. – Megh…fhoj..thasz… NARUTO!
Ordította el magát. Naruto egyből felébredt, gyorsan engedte el Hinatat.
- Jaj, ne haragudj – mondta. Hinata zihálva elmosolyodott, s megcsókolta ijedt arcát. Naruto szenvedélyesen csókolt vissza. Lebegőhiány miatt váltak el ajkaik. Egymás szemébe néztek, s elmosolyodtak. Sasuke irigykedve figyelte a jelenetet. Egyedül van. Nincs itt Sakura, hogy átölelje, megcsókolja. Érezni akarta az érintését, de nem tudja. Nem hittem, hogy ilyen nehéz lesz elszakadnom tőle, elmélkedett. Tekintetével szomorúan fürkészte a tájat. Egyszer csak leültek mellé.
- Szia – köszönt egy ismerős hang.
- Ne most, Naruto – motyogta. Naruto az arcát fürkészte.
- Tudom, hogy szomorú vagy Sakura miatt, de pillanatnyilag semmit sem tehetsz érte – rakta a kezét barátja vállára. Sasuke ránézett, majd egy szomorkás mosoly csúszott az arcára. Naruto bíztatóan megveregette a vállát, majd visszaült Hinata mellé.
- Rosszul viseli? – kérdezte Hinata. Naruto nagyon sóhajtott.
- Nagyon – válaszolt. Hinata is sóhajtott. 


Pár perc múlva a repülőgép a földön landolt. Néhány másodperc múlva meg állt. Narutoék felálltak, csomagjaikkal együtt leszálltak a gépről. Ott taxi várta őket. 
- Otthon, édes otthon – nyújtózkodott Naruto.
- Naruto, nem is itt laksz – mosolygott Tenten.
- Deja Vu-m van – kiáltottak fel egyszerre.
- De vajon mért? – tűnődött Gaara.
- Amikor Hawaiion szálltunk le, akkor is ezt mondta – világosította fel Ino.
- Ez kellemetlen – ásított Shikamaru. Fogták cuccaikat, berakták a taxiba, beültek, s hazaindultak. Az út csöndben telt el. 

- Óh, apám, de rossz itthon lenni – nyafogott Ino.
- Ne nyafogj már állandóan – förmedt rá Temari. Ino kinyújtotta rá a nyelvét, ami nagy nehezen sikerült, mert így is alig fértek el a taxiban, Szerencse, hogy nem öt személyes volt. Néhány perc múlva a taxi megállt Ino háza előtt. Az utasok kiszálltak, fogták cuccaikat, és bementek a házba. A nappaliba besétálva körülnéztek.
- De rég voltam itt – jegyezte meg Ino. 
- Ja – mondta Gaara. Ledobták bőröndjeiket, s elfoglalták a lila kanapékat. 
- Mikor lesz suli? – kérdezte Sasuke.
- Ennyire várod? – kérdezte Neji. Sasuke megrázta a fejét. 
- Két hét múlva – adta meg a választ Tenten. Naruto fájdalmasat nyögött, majd elterpeszkedett a kanapén. Ino eközben gyorsan kirohant a konyhába.
- Nincs itthon semmi – kiáltott ki. 
- Akkor menj el a boltba – mondta Shikamaru. 
- Mi vagyok én, csicska?
Hinata felnevetett és bekapcsolta a tévét.
- Na, nézzük, mik a mai hírek – motyogta Temari. Hinata a hírekhez kapcsolt. 
- Öhm… lássuk csak – szólalt meg Hinata. 
- A suliról beszélnek – kiáltott fel Gaara, mire Ino gyorsan spurizott be a nappaliba, s levágta magát Gaara ölébe.
- Pszt! – pisszegte le Tenten.
-„… a Konohai High School igazgatója ismeretlen okok miatt úgy döntött, hogy az iskolát elköltözteti. Ezért az iskola tanulóit arra kéri, hogy csomagoljanak össze, ha továbbra is az iskolában szeretnének tanulni, mert kollégiumot építettek. A kollégium és az iskola Spanyolországba került…” – szólt a hírekben. Mindenkinek tátva maradt a szája.
- Igeeeeeeeeen! Spanyolország! – ugrott fel a levegőbe Ino.
- Kuss már! – kiáltott rá Temari, ugyanis a hírekben további információkat kaptak.
-„… az igazgató arra kéri még a diákokat, hogy 22-én a Konohai Reptéren jelenjenek meg, mert a jegyek már el vannak intézve. Gyülekező reggel 9 órakor.”
- Éljen – sóhajtott Hinata.
- Újabb utazás. Már elegem van a repülőkből – csóválta meg a fejét Temari. Tenten helyeslően bólogatott, míg a fiúk csak a vállukat rázták meg.
- Spanyolország jó hely – mutatta fel a mutató ujját Neji.
- Honnan tudod? Voltál már ott? – kérdezte Temari epésen. 
- Nem, de spanyolban csomó látni való van – felelte a Hyuuga.
- Ráadásul kollégium. Utálom a kollégiumokat – fortyant fel Tenten.
- Mer? Voltál már kollégiumban? – kérdezte Sasuke.
- Nem, de sok rémtörténetet hallottam már kollégiumokkal kapcsolatban – magyarázta. Ino megforgatta a szemét.
- Jaj, Tenten. Azok csak béna mesék. Nem igaziak – mondta szánalommal teli hangon Gaara.
- Honnan veszed? – erősködött Tenten. Gaara nagyot sóhajtott. 
- Mert tudom. Mivel tudod bizonyítani, hogy igaziak? – válaszolt.
- És te mivel tudod bizonyítani, hogy nem igazak? – vágott vissza Tenten.
- Szerintem ne veszekedjetek. Megyünk a kollégiumba és kész – állt a két veszekedő közé Shikamaru. Tenten durcásan hátat fordított, és elviharzott. Shikamaru sóhajtott, Neji gyilkolóan nézett Gaarara.
- Most mi van? Én csak az igazat mondtam. Nem értem, hogy képes hinni ilyesmiben – tárta szét a karját védekezésképpen a vörös. 
- Nem fejeznétek be? 22-e két nap múlva itt van, talán ki kéne mosni a ruhákat – szólt közbe Hinata. A többiek egyetértően bólintottak, bár Neji és Gaara még mindig dühösen meredtek egymásra. 
- Fiúk! – szólt rájuk Ino. A két fiú levette egymásról a tekintetét, és kimentek a csomagjaikkal együtt. Barátaik is fogták cuccaikat és hazaindultak. Ino ott maradt, hisz az ő háza volt. Fáradtan ült le a kanapára, haját hátrasimította. 
- Te jó ég – sóhajtott.


Eközben Hawaii-on…
Sakura az utcán lépkedett, fejét lehajtva, gondolataiba merülve. Nem is sejtette, hogy valaki, pontosabban valakik követik. De ezek a valakik nem tudtak egymásról. Sakura egyenesen ment, nem hallotta a léptek zaját, amit két vörös hajú ember keltett. Egy fiú és egy lány. Ekkor Sakura megtorpant, s ugyanebben a pillanatban a két követője is. Sakura lenézett a földre, és felemelte az újságot, amit talált. Friss példány volt, valaki elhagyhatta. A címlapon a Konohai High School szerepelt.
- Idejárnak Inoék – esett le neki. Széthajtotta az újságot és olvasni kezdte.
- Hm… ez érdekes. A Konohai High School Spanyolországba költözik? Ráadásul kollégiuma nyílik? – olvasta. – Odamegyek.
Összehajtotta az újságot és eldobta. Lábai ismét megindultak a cél felé, otthonába. Mikor elég messze volt, követői kiléptek, s döbbenten figyelték egymást. 
- Te meg ki a franc vagy? – kérdezte a fiú.
- Kedvesebben egy hölggyel, kérlek – emelte fel a fejét a lány. – Te lennél az a fiú, aki totál izmos, és Sakura barátja?
- Nem vagyok a barátja – morogta. A lány elmosolyodott.
- Nem csodálom. Az a fekete hajú álom pasi a barátja – sóhajtott. A fiú is elmosolyodott.
- Hogy hívnak? – kérdezte.
- Karin. Téged? – emelte fel a fejét, ismét.
- Sasori. Szóval, neked bejön Sasuke. Nekem meg Sakura – kezdte.
- Sasuke? Úgy hívják? – kérdezte Karin. Sasori bólintott. 
- Arra gondolsz, hogy utánuk kéne mennünk, és szétszakítanunk őket? – villant fel a szeme Karinnak.
- Valami ilyesmire. Nézd – emelte fel az újságot. – A Konohai High Schoolba járnak az Uchihaék. Ami most épp Spanyolországba költözött. Kollégiumok nyílnak. Próbáljunk meg beiratkozni a suliba.
Karin elvigyorodott, és megigazította szemüvegét.
- Benne vagyok – mondta. Sasori elmosolyodott, majd leültek és megbeszélték a részleteket. 

Sakura eközben a csomagjait pakolta. Egyenesen Spanyolországba repülök, gondolta. 
Másfél óra pakolás után csinált magának kaját, ledobta magát a laptopja elé, és megnézte, mikor indul a legközelebbi járat Spanyolországba.
- Holnap 11 órakor. Oké – olvasta. A tányérját kivitte a mosogatóba, elmosta, majd felment a szobájába aludni.
Befeküdt az ágyba, amiben tegnap este még Sasukéval feküdt. Beleszagolt a lepedőbe. Még mindig érzem az illatát, futott át az agyán. Szemeit lehunyta, s elkapta az álom.


- Hinata? – szólalt meg Naruto, mikor a többiek leváltak tőlük.
- Hm? – emelte fel a fejét Hinata.
- Nem akarsz ma nálam aludni? – tette fel a kérdést, mire Hinata elpirult.
- De, szívesen, csak előtte hazaviszem a cuccaimat, és kimosom őket. Este találkozunk – mosolygott, majd egy búcsúcsókot nyomott Naruto ajkaira, és bement a házba. Naruto elmosolyodott, majd tovább folytatta útját.
Mikor Hinata belépett az ajtón, senki nem volt otthon.
- Neji! – kiáltotta el magát. Nem érkezett válasz. Biztos Tentennel van, rántotta meg a vállát. Felvitte cuccait a szobájába, a ruhákat kipakolta, s belerakta a mosógépbe. Ledőlt az ágyára, s lehunyta szemeit.


Másnap reggel Hinata álmosan nyitotta ki a szemeit. Feküdt még az ágyában, majd gyorsan pattant fel.
- Nem is fürödtem este – motyogta magának. Kikászálódott az ágyból és a fürdő felé vette az irányt. Pizsamáját ledobta a szekrényre, s beállt a zuhany alá. Össze kellene csomagolni, gondoltam, majd miután haját is megmosta, kiszállt a zuhany alól. Magára tekerte törülközőjét és visszament a szobájába, ahol a telefonja kezdett el csörögni.


„Naruto”


- Szia Naruto – köszönt mosolyogva.
- Szia Hinata! Otthon vagy? – kérdezte Naruto. 
- Igen.
- Tegnap miért nem jöttél át? Azt mondtad, hogy nálam alszol – mondta Naruto. Hinata a homlokára csapott.
- Ó, a francba! Ne haragudj Naruto, teljesen kiment a fejemből – mentegetőzött. 
- Semmi baj, megértem, hogy fáradt voltál – mosolygott a vonal túlsó végén. Hinatat ez nem győzte meg.
- Tényleg sajnálom, ne haragudj! – mondta. 
- Mondom, hogy semmi baj – vigasztalta meg Naruto. – De, akkor találkozzunk a kávézónál egy óra múlva, rendben?
- Amit csak akarsz – mosolygott Hinata. – Szia Naruto, szeretlek!
- Én is szeretlek Hinata – felelt Naruto. Hinata kinyomta a telefont. Magához vette hajvasalóját és begöndörítette vele fekete haját. Szekrényéből kivette kék spagetti pántos toppját és fehér csőnadrágját. Fehérneműivel együtt magára kapta azokat és leszaladt a lépcsőn. Berobogott a konyhába, ahol Neji állt és fütyörészve készített a reggelit. Hinata olyan gyorsan fékezett le, ahogy csak tudott, de így is neki ment a falnak. Neji ijedten nézett rá. 
- Jól vagy? – kérdezte. Hinata feltápászkodott, s megsimogatta a fejét.
- Mi történt Neji? Apuka leszel? – kérdezte. Neji arcát elöntötte a forróság.
- Ezt meg honnan veszed? – kérdezte meghökkenve. Hinata most ránézett.
- Reggelit csinálsz – mutatott bátyja kezében lévő rántottára.
- És? – kérdezte ingerülten Neji.
- Te sosem csinálsz reggelit – világosította fel Hinata. Neji elnevette magát.
- Hát, mivel nem keltél fel, ezért kénytelen voltam magamtól csinálni – mondta, és evett egy kicsit a saját készítésű reggelijéből. – Hm… Ez nagyon finom lett.
Hinatanak a magasba szökött a szemöldöke. Megfogta a müzlis dobozt, a tejet, egy tányért és egy kanalat és letette az asztalra. Leült a székre, majd megcsinálta magának a reggelit. 
- Deb géjsz? – kérdezte Neji teli szájjal. Hinata undorodva megrázta a fejét.
- Soha nem lennék képes a magad által készített kajából enni – mondta. Neji megrántott a vállát, majd nyugisan evett tovább.
- MI??????? – kapta fel a fejét idegesen. Hinata elnevette magát. Leesett neki, gondolta kuncogva. 
- Semmi – mosolygott. A reggeli végeztével elmosogatta tányérját, majd felvette fehér pulcsiját, kék tornacipőjét és kinyitotta az ajtót.
- Hova mész? – kérdezte Neji.
- Narutoval találkozok – mondta. Hinata kilépett a szabadba és nagyot szívott a levegőből. Elindult jobbra, egyenesen a kávézó felé. Lassan lépdelt az utcán, amikor egy kiáltást hallott maga mögül.
- HINATA! – kiáltotta egy ismerős hang. Hinata megfordult és Tenten mosolygó arcával találta szembe magát. Elmosolyodott.
- Szia Tenten – köszönt a lánynak és elcsattant három puszi.
- Szia Hinata. Hova mész? – kérdezte Tenten.
- Narutoval találkozok a kávézónál – mondta Hinata. 
- Naruto minket is elhívott oda. Vagyis nekem azt mondta, hogy Ino szólt, hogy találkozzunk ott. Most üzentem Nejinek – mutatta fel telefonját. Hinata meghökkent. Na, ennyit a romantikus randiról, gondolta. Tentennel az oldalán tovább sétált. 

Két perc múlva ott voltak a kávézónál. Ino, Gaara, Naruto és Shikamaru már ott voltak. 
- Minek kellett idejönnünk? – kérdezte Tenten. Ino szája fülig ért. 
- Holnap megyünk Spanyolba, valami érdekes dologgal kéne megünnepelnünk – mosolygott. Hinata olyan arcot vágott, mint aki azt akarná mondani, hogy Ino teljesen megőrült. Naruto továbbra is durcás képet vágott, ami csak most tűnt fel Hinatanak.
- Szia Naruto – lépett oda a fiúhoz. Mikor Naruto meglátta egyből elmosolyodott, majd egy szenvedélyes csókot nyomott Hinata ajkaira. 
- Bocs a késésért – kiáltotta egy hang távolról. Mindenki odafordult és Temari vigyorgó tekintetével találták szembe magukat. Temari lefékezett előttünk, majd kifújta a bent tartott levegőt. Kezeivel térdeire támaszkodott, úgy vette a levegőt. Utána felegyenesedett, odament Shikamaruhoz és megcsókolta. 
- Neked is, szia Temari – mondták a többiek. Temari elpirult, majd mindenkivel váltott három puszit. 
- Kire várunk még? – kérdezte Gaara.
- Nejire és Sasukera – mondta Ino.
- Sasukera már nem – mutatott a távolba Naruto. Sasuke ott lépkedett, már csak néhány lépésnyire volt barátaitól.
- Sziasztok – köszönt szokásos stílusában. Három puszit váltott mindenkivel, a fiúkkal kezet fogott. 
- Már csak Nejire kell várni – jegyezte meg Shikamaru. – Ez kellemetlen.
Ekkor betoppant Neji is. Lihegve megállt előttünk, majd a fiúkkal kezet fogott, a lányokkal három puszit váltott, Tentent pedig megcsókolta.
- Mi a helyzet? – karolta át barátnője vállát.
- Bulizunk – felelte Ino. Neji szeme egyből felcsillant.
- Szuper – mondta Sasuke.
- Na, akkor induljunk – indítványozta Temari, mire a többiek bólintottak és beszálltak Gaara kocsijába, ami ott parkolt a kávézó előtt. Gaara ült a vezető ülésre, az anyós ülésre pedig Ino. Mögöttük Neji, Tenten és Sasuke foglalt helyet, ő mögöttük pedig Naruto, Hinata, Shikamaru és Temari. A kocsi elindult és a város legjobb szórakozó helyére mentek. 
- De hisz még korán van – szólalt meg Hinata.
- Tudom – mosolygott Ino. Hinata értetlenkedve nézett Inora. A szőke lány csak hátra fordult és rákacsintott. Hinata elmosolyodott. 
- Mi a terved? – kérdezte Sasuke.
- Nem szórakozó helyre megyünk – mondta Ino, mire Gaara is értetlenkedve nézett rá. Ino kivett a táskájából egy kis szerkezetet és felhelyezte a visszapillantó tükörre.
- Ez egy GPS – nézett rá Naruto.
- Milyen ügyes valaki – gúnyolódott mosolyogva Sasuke. Naruto csak egy vigyort küldött felé.
- A bejelölt pont után menny – utasította barátját Ino. Gaara elmosolyodott. Rátaposott a gázra és irányt váltott.


- A bejelölt pont után menj – utasított barátját Ino. Gaara elmosolyodott. Rátaposott a gázra és irányt váltott. Konohai utcáit elhagyva, talán már a várost is, víz felé haladtak.
- Miért nem ide jöttünk nyaralni? – kérdezte Neji, mire Ino egy szúrós pillantást küldött felé.
- Mert Hawaii jobb, ott van Sakura, ráadásul sose jöttél volna össze Tentennel – felelt Hinata. Neji bocsánatkérőn pillantott Inora. A szőke hátat fordított neki. Tenten megcsóválta a fejét, majd továbbra is az ablakon túlra meredt. Gaara a parton lefékezett. 
- Ez egy tó – állapította meg Naruto.
- Köszönjük Naruto, hogy ezt is megtudhattuk – jegyezte meg Temari.
- Ez kellemetlen – sóhajtott Shikamaru. Kiszálltak az autóból, majd a víz felé vették az irányt.
- Kár, hogy nincs itt Sakura. Olyan Hawaii szigeteki érzésem támadt – nyújtózkodott Naruto. Ino kivette a csomagtartóból a táskáját és a lepedőt. Leterítette a homokba, majd rádobta táskáját, ami csörömpöléssel esett el. Ino ijedten kezdett el kotorászni benne. Nagyot sóhajtva kivette a kezét onnan, majd csatlakozott barátaihoz. 
Tenten körül nézett. Egy hatalmas hegy magasodott mellettük. A vízben egy szikla is volt. A part hosszúra nyúlt, a víz csapdosta hullámaival a partot. Felpillantott az égre. Egy repülőt pillantott meg. Eszébe jutott a Hawaii-i utazásuk. 


Eközben Sakura már felszállt a gépre. Jegyeit sikeresen elintézte, csomagjait felrakta a gépre, s ő maga is felült. Nem is sejtve, hogy két ismerőse is vele utazik. Pár sorral odébb kát vörös hajú dugta össze a fejét.
- Nagyszerű. Megnézzük, hogy mikor száll le és megyünk utána – mondta Karin.
- Jaj, Karin, ezt már ezerszer elmondtad – sóhajtott Sasori. Karin rávigyorogott. Istenem, ez a lány az agyamra megy, gondolta a fiú. Karin arcát fürkészte, aki mosolyogva nézte a tájat. 
Sakura kinézett az ablakon, egyenesen le a földre. Egy tavat látott meg, aminek a partján egy hegy magasodott, s a vízben egy szikla süllyedt be. A part hosszúra nyúlt, a víz partját csapdosta hullámaival. Egek, de hiányoznak, sóhajtott mélyet. - Mi a baj Tenten? – kérdezte Neji. Tenten ránézett barátjára, majd egy finom csókot adott neki.
- Semmi – mondta, miután ajkaik elváltak. Neji elmosolyodott, majd átölelte barátnőjét. 
- Most csak állni fogunk, vagy csinálunk is valamit? – kérdezte Sasuke. Naruto mélyet sóhajtott, majd gyorsan felkapta Hinatat és belerohant vele a vízbe.
- Héééé – kiáltott fel Neji.
- Nyugi Neji, Hinata élvezi – veregette meg a vállát Gaara.
- Naruto, a rohadt életbe, azonnal tegyél le! – visította Hinata, mire mindenki fején megjelent egy vízcsepp. 
- Ööö… Talán mégsem annyira – vakarta meg a tarkóját Gaara.
- Én még sosem hallottam Hinatat így beszélni – jegyezte meg Temari.
- Most már megismertük ezt az oldalát is – vont vállat Ino, majd a szatyraihoz ment és kivett egy üveg vodkát.
- Te meg mit csinálsz? – kérdezte Tenten, mikor látta, hogy Ino meghúzza az üveget. 
- Iszok – nevetett fel, majd még egyet lehúzott. Odanyújtotta barátnőjének, aki csak megcsóválta a fejét. 
- Mi van? Gyáva vagy? – kérdezte huncutul mosolyogva.
- Nem. Csak van eszem – fonta karba a kezeit. 
- Akkor egyél homokot – vonta meg a vállát a szőke.
- Add oda, kapta ki a kezéből az üveget a barna. A vodkás üveg félig volt tele, azt mind megitta. Ino elégedetten mosolygott, majd kivette a másik üveg vodkát is és odaadta Nejinek. A fiú elvette, majd a felét leitta.
- Ti meg mit csináltok? – kérdezte megdöbbenve Sasuke.
- Iszunk – felelet Shikamaru, amikor leitta a vodka maradékát. Sasuke arca nyomban felderült, kivett egy üveget és az egészet megitta. 
- Apám, ez a lötty nagyon erős – nyögte. 
- Örülj neki – mondta Ino, majd ő is megivott még egy üveget. Naruto és Hinata épp ebben a pillanatban léptek ki a vízből, s látták, ahogy összes barátjuk dülöngél a parton.
- Ezek nem normálisak – jegyezte meg undorodva Hinata. 
- Ne haragudj Hinata – mosolygott Naruto, mire a lány döbbenten nézett rá.
- PIAAAAAAAA – ugrott fel a magasba a szőke és kivett két üveg vodkát, ami még épp megvolt és egyszerre öntötte a szájába. Hinata a homlokára csapott, majd odabaktatott, tisztes távolságot hagyva a többiekkel.
- Óóóóó, ki lakik, odalent kit rejt a mély – kezdte el énekelni Gaara.
- KOCKABOB, SPONGYA – kiáltották a többiek, mire Hinata csak jó nagy szemet meresztett. Ezek hülyék, gondolta.
- Apám, még a szöveget se tudják – sóhajtott, immáron hangosan. 
- Színű sárga és tíz rajta lyuk – folytatta Neji.
- SONKABOB, NAGRÁG – kiáltották. Hinata ismét a homlokára csapott.
- Au – masszírozta meg azt a pontot, ahol a tenyere és a homloka találkoztak. – Majdnem jó volt.
- Kár hogy a szoba, csak levegődísz – vette át a szót Naruto.
- KOCKABOB, SPONYGA – énekelték a többiek, egymásba karolva, körbejárva a lepedőt. Dőltek a nevetéstől és a piától. 
- De a víz eleme csak is az élet – énekelt Sasuke is, mire Hinata odafordult, szemei tágra nyíltak.
- Ez most olyan bizarr jelentet volt, mint mondjuk egy hiperaktív Shikamaru – nézett Hinata az alvó Shikamarura, akit karjánál megfogva cipeltek a többiek. – Vagy egy lusta Naruto, aki utálja a ráment.
Hinata nagyot sóhajtott. 
- SZOKNYABOB, NADRÁG.
A part beleremegett hangjukba, legalábbis Hinata úgy érezte.
- Ki ő? – kiáltott fel Ino.
- SPONGYANADRÁG, SPONGYANADRÁG, SPONGYANADRÁG. KOcKA BOB, SPONYGA NADRÁG – énekelte a népes társaság. Részegen dülöngéltek össze-vissza, Hinata felé közeledve, aki gyorsan felugrott és elfutott. Nehogy bemenjenek a vízbe, fékezett le hirtelen. 
- HAHAHA – röhögött Gaara. Hinata aggódó tekintettel kísérte őket, majd amikor meglátta, hogy egyszerre dőltek el, elfogta a nevetés. Barátai álmosan néztek rá, majd bevágták a szunyát a vízben. A Hyuuga lány odaszaladt, s kiráncigálta őket a vízből, egyesével.
- Te jó ég – nyögte fáradtan. – De ők legalább jól szórakoztak, mondjuk én is, jó volt őket nézni.
Hinata eldőlt a homokban, s hallgatta barátai egyenletes szuszogását. Elmosolyodott, majd gyorsan felpattant.
- EMBEREK ÉBRESZTŐ, BULI VAN! – kiáltotta el magát. A várt hatás nem maradt el, hisz tudta, hogy barátai megszállott buli mániások.
- Buli? Hol? – pattant fel Naruto. Hinata odalépett hozzá, s egy forró csókot lehelt ajkaira. Naruto boldogan csókolt vissza, kezeit Hinata derekára helyezte. 
- Buli van, gyerünk, hoztam elemes magnót, vagy mi a szöszt – ordította Ino. Hinata megszakította a csókot, majd Ino felé fordult.
- Milyen gyorsan kijózanodtatok – mondta megdöbbenve. Ino csak rácsapott a hátára, mire Hinata előre bukott, de ekkor Naruto neki rontott Inonak, akit Gaara védett meg, így Gaara és Naruto között ki alakult egy kis verekedés. 
- Üsd, vágd, bunyóóóóóóóóóó – kiáltotta Temari. Körbeállták a két verekedőt és tapsoltak. 
- Hagyjátok abba – rohant kettőjük közé Hinata, s szétválasztotta őket. A két fiú elterült a földön. A lányok elvigyorodtak, majd a fiúkat kézen ragadva befutottak a vízbe. Ino és Hinata a parton maradtak és elkezdték őket pátyolgatni. Naruto felébredt, majd ismét felkapta Hinatat, s befutott vele a vízbe. Gaara követte példáját és ő is beszaladt a vízbe. Mikor már elég mélyen bent voltak lemerültek a víz alá, és úszóversenyt rendeztek a két lánnyal az ölükben. 
- Mi is – kiáltott fel Neji. Felkapta Tenten és befutott a vízbe. Naruto és Gaara megállták és bevárták két barátjukat. Ekkor Shika is felkapta Temarit és Neji után szaladt. Sasuke csak visszament a partra, hogy bíró legyen. Szomorú mosollyal az arcán indított el a versenyzőket.
- Vegyél mély levegőt – súgta Tenten fülébe Neji. Tenten bólintott.
- MOST – kiáltották a fiúk és egyszerre vettek mély levegőt és buktak a víz alá. Kétszer-háromszor jöttek fel a víz felszínére levegőt venni. A lányok a víz alatt csak elmosolyodtak, kellemes volt a fiúk ölében a víz alatt versenyezni. Sasuke csak állt kint a parton, s figyelte barátait, amit a lányokkal az ölükben a felszínre érkeznek. 
- Na, ki nyert? – kérdezte Gaara.
- Naruto és Hinata – mondta unottan Sasuke. Gaara arca csalódottságot tükrözött.
- A másodikak ti lettetek Inoval – folytatta tovább a fekete. – A harmadikak Neji és Tenten, a negyedikek pedig Shikamaru és Temari.
Temari mérgesen nézett barátjára, aki unottan nézett mindenfelé.
- Ez is csak azért van, mert már megint túl sok altatót vettél be – rimánkodott Temari. Shikamaru most döbbenten nézett rá.
- Én nem is szedek altatót. Én csak jó alvó vagyok – kiáltott fel, mire mindenki megdöbbent, hisz Shikamarut még sosem látták kiabálni.
- Kicsit túlságosan is jó alvó vagy – jegyezte meg Tenten, mire a többiek szaporán bólogatni kezdtek. Shikamaru sóhajtott egyet, majd kiment a partra és ledobta magát a pokrócra. Tenten, Hinata, Ino és a fiúk a homlokukra csaptak. Temari csak elmosolyodott, majd ő is kijött a partra és ledőlt Shikamaru mellé és egy forró csókot lehelt ajkaira. Shikamaru viszonozta, s a hátára döntötte Temarit. Eközben Inoék is kijöttek a partra. 
- Ó, anyám – jegyezte meg Ino, mikor kijöttek a partra. 
- Nézzétek milyen aranyosak – tette össze két kezét Hinata. 
- Az lehet, de akkor sem a szemünk láttára kell nyalniuk egymást – háborodott fel Ino. Hinata csak türelmetlenül leintette, majd kivette Ino táskájából az elemmel működő hang kiadó valamit. 
- Ebbe CD-t kell rakni? – kérdezte Sasuke. Ino lelkesen bólintott. majd odament Hinatahoz. 
- Itt van ez az akármi. Ebbe CD kell? Mert találtam a táskádba néhány CD-t – mondta Hinata. Ino átvette tőle a CD-lejátszót, és letette a homokba. Eközben a fiú odamentek Shikamaruhoz és Temarihoz, akik még mindig nyalták egymást, s megfogták a pokróc szélét, és arrébb húzták őket, ami a párt egyáltalán nem zavarta. Neji csak lemondóan sóhajtott, majd barátaival együtt odamentek a két lányhoz. Ino épp egy CD-t rakott be.
- Az mi? – kérdezte Gaara.
- CD – mosolygott Ino. Sasuke a homlokára csapott.
- De milyen zene van rajta? – kérdezte. 
- Nem tudom – vonta meg a vállát a Yamanaka. – Azt hoztam el, amit találtam. 
Berakta a CD-t és megnyomta a „play” gombot. Beethoven szólalt meg, mire mindenki fején megjelent egy vízcsepp.
- Öhm… - nevetett fel zavartan Ino. Gyorsan kivette a CD-t és helyette berakott egy másikat. Egy nagyon magas hang süvített bele, mire Ino elejtette a többi CD-t. Gaara odarohant és gyorsan lenyomta. 
- Ez valami opera énekesnő lehetett – jegyezte meg fintorogva Neji. Ino ijedten bólintott, majd berakta a következő CD-t, az előző helyére. 
„-If you want it, you already got it… - hallatszott a lejátszóból. 
- Ez Madonna és Justin Timberlake – mondta Naruto. Sasuke gúnyos mosollyal az arcán megtapsolta. 
- Hogy te milyen okos vagy – mondta, mire válaszul egy vigyort kapott. 
- Én erre tanultam táncolni – kiáltott fel hirtelen Gaara. Mindenki ránézett.
- Te tanultál táncolni? – kérdezte meglepetten Hinata. Gaara vigyorogva bólintott.
- Akkor táncolj – mondta Tenten.
- Inkább ne – fordította el a fejét Neji.
- Köszi, Neji, tudtam, hogy számíthatok rád – fintorgott Gaara.
- Naaa – noszogatta Ino. Gaara feladóan sóhajtott, majd eléjük állt a vízhez közel, s intett Inonak, hogy indítsa el a zenét. Pár másodperc múlva felhangzott a zene. Gaara kilépett oldalra, kezeivel hullámozni kezdett, s egyszer se nézett bele barátai szemébe. De nem azért, mert szégyellte, hanem mert így tanították neki. Robot módjára mozgott először, vállát és fejét egy irányba véve.
- Ez hip-hop – jegyezte meg Tenten. Barátai bólintottak, majd tovább figyelték Gaarat. Mikor elkezdődött a ritmus, Gaara a jobb karját baloldalra nyújtotta ki, majd utána a balt jobbra. Ezután jött egy forgás, s közvetlen ezután előre lépett és felhúzta vállait. Fejét jobbra fordította, jobb kezét az ég felé nyújtotta. Utána jobb és bal keze váltakozva bokszoltak bele a levegőbe. Jobb karját át vitte maga elé, s testével együtt balra fordult. Barátaira nézett, s a víz felé lépett egyet. Még mindig balra állt a teste, majd kezeit maga elé emelve, irtó lassúsággal barátai felé fordult. Karjait még mindig maga előtt hagyva jobbra fordult, majd ismét vissza. Ezután hátra ugrott, kezeit vállmagasságba nyújtotta, mindkét irányba, könyöktől lefelé behajlította karjait. Vállait kicsit megrántotta, majd kezeit X alakban mellkasára helyezte, s egyik lábával előre ugrott.
- Egész jól csinálja – mondta Temari, aki időközben, Shikamaruval az oldalán, barátaihoz lépett. 
- Aha, ezt nem gondoltam volna róla – mosolygott Ino. – De hát, az én pasim.
Itt barátai megforgatták szemeiket, majd ismét Gaaran akadt meg a szemük. Előre ugrása után két kezét egyiptomi ember módjára felemelte, vállait kicsit megrántotta. Karjait most leengedtem, fejét balra fordította. Térde kicsit összerogyott, majd terpeszállásba ugrott. Bal kezét az övére rakta, jobb kezét kiemelte maga mellé. Vállait értelem szerűen megrántotta, majd lábcserével egy újabb terpeszállásba ugrott, kicsit messzebb. Jobbra irányította testét, de csak addig, amíg kezeit megcsavarta, majd ismét barátai felé fordult. Kezeivel suhintott, majd térdére támaszkodva, jobbra kezdett el csúszni. Megállt összezárt lábbal, s kezeit maga mögé rakta. Vállain rántott egyet, majd széttárta kezeit. Hátra arcot csinált és lépett egyet. Ismét megfordult, majd térdein csúszva a homokban landolt. Egyik lábát felemelte a homokból, s pörögve felállt. Nem állt szemben barátaival, de bal kezével rájuk mutatott, bal lábát pedig hajlítva felemelte. Lépegetett, vállrándítások közepette, majd ismét Inoékkal szembe megállt. Jobb kezét az ég felé emelte, majd tapsolt egyet. Kezeit ismét mellkasára tette, majd X alakban testén húzogatta. Majd karjait ismét széttárta, s utána egyből lecsapta. Jobb kezét az öve alá helyezte, jobb kezét az égnek emelte. Ez meg csinálta fordítva is, majd jobb lábával a levegőbe rúgott és előre lépett. Vállait ismét megrándította és megpördült. Kezeit vállával egyenlő szintbe hozta, bal kezét haséra helyezte, jobb kezével integetett. Lábai jártak, ki és be. Hátra lépett néhányat, karjait keresztezve maga előtt. Bal lábát előre tette, kezeit széttárta. Jobb lábával a jobb irányba rúgott, s terpeszállásba ugrott. Jobb kezét védelmezően felemelte, miközben a másik az övén pihent. Lábaival csúszkált, ki-be, majd miután ezt befejezte felső testével kör alakban hullámozni kezdett, lábai behajlítva, karjait maga elé emelve. Ezután ismét összezárt lábakkal állt. Vállain rántott néhányat, és testét hátradöntve rázkódott. Ismét egyenesen állt, jobb kezét behajlítva tette a füle mellé, bal kezét kinyújtotta. Ezt felváltotta, azzal, hogy akadozva vitte a feje fölött. Bal lábával előre lépett, karjait felemelte, s csípőjét jobbra-balra mozgatta. Ismét kiegyenesedett, lábait széttárta, és tapsolt. Lábai ismét csúszkálni kezdtek, jobb kezén a mutatóujját felemelte és rázogatni kezdte jobbra-balra. Bal keze az övén pihent. Ezután robot módra kezdett mozogni, s Michael Jackson +holdjárást” mutatott. Ezúttal háttal állt a nézőknek, s egy csúszással ismét szembe fordult velük. Gaara kezdett fáradni, s ez látszott rajta. Mellkasát kezdte el mozgatni, jobbra-balra. Összezárta a lábait, két tenyerét a combjára rakta, s kicsit lerogyott. Ezután „drumm and mass” szerű mozgásokat csinált, először Inoék felé, utána a víz felé. Gaara szerint ez a mozgás nem hasonlít a drumm and basshoz, de ezt tanították neki. Elég rég volt, s még mindig emlékszik rá. Ez a mozgás után, ismét terpeszállásba állt, majd balra fordult és nagy léptekkel elment. Mikor megállt, tapsot hallott. Odaforult, s meglátta, hogy barátai lelkesen tapsolnak.
- Ez tök jó volt – kiáltott fel Hinata. Gaara elmosolyodott, majd leült a homokba.


Gaara elmosolyodott, majd elült a homokba. 
- Hol tanultál meg ilyen jól táncolni? – kérdezte Temari. – És el sem mondtad, ráadásul a nővéred vagyok. 
- Bocsi – vonta meg a vállát mosolyogva.
- Kicsit sok volt már ez a vállrángatás – forgatta meg a szemeit Sasuke. Gaara elvigyorodott, majd hátra dőlt. 
- Még nekem se mondtad el – nyögte Ino. Gaara ránézett.
- Nem tartottam fontosnak, nem szeretek az ilyenekkel hencegni – mondta. Sasuke kajánul felnevetett, mire a vörös csak egy gyilkos pillantást küldött felé. Ekkor Ino telefonja megcsörrent. 


- Hallo?
- …
- Á, szia, anya, mizu?
- … 
- A tóparton vagyok, a haverokkal. Mer?
- …
- Értem, rendben, azonnal megyek.


Ino lenyomta a telefont és barátai felé fordult.
- Anyám, volt, azt mondta, hogy menjek haza – mondta.
- Most azonnal? – kérdezte Temari. Ino bólintott, majd felkapta a táskáját.
- Várj, hazaviszlek – indult utána Gaara. 
- Köszönöm – mosolygott rá a lány, mire a vörös is elmosolyodott.
- Akkor már minket is hazavihetsz – szólalt meg Tenten. Gaara megfordult, majd intett barátainak, hogy jöjjenek. Lassan indultak el a kocsihoz, majd miután odaértek, beszálltak, s Gaara rálépett a gázra. Az út némán telte el, senki sem beszélt, még Naruto sem. Gaara már bent volt a városban, s már Ino háza felé közeledett. 


Pár perc múlva megállt a jól ismert lila ház előtt. Ino egy gyors puszit lehelt Gaara ajkaira, majd kiszállt és integetni kezdett. Barátai vigyorogva visszaintegettek neki, majd tovább hajtott a kocsi. Ino egy darabig nézte a távolodó autó alakját, majd bement a házba. Beérve a nappaliba a szülei pillantotta meg. A kanapén ültek, egy újságot fogva a kezükbe, majd amikor megpillantották lányukat elmosolyodtak. 
- Szia, kicsim, ülj le – mondta az apja. Ino egy kicsit bizonytalanul lépett közelebb. Lehuppant a kanapéra, táskáját maga mellé helyezte, észrevehetetlenül óvatosan.
- Valami baj van? – kérdezte félénken. 
- Dehogy, csak a suliról lenne szó. Épp most olvastuk az újságban, hogy az iskola Spanyolországba költözik. Ezt kéne megbeszélnünk – mondta az anyja. Ino lassacskán bólintott.
- Miről kéne beszélni? – kérdezte.
- Az új iskoládról. Találtunk neked egy másik sulit, ahova beiratkozol, rendben? – kérdezte az apja. Ino nem akart hinni a fülének. Szemei kitágultak, szája kinyílt. Az k van zárva, gondolta magában. Egy ideig meredten bámult szüleire, akik nyilvánvalóan nem is sejtették, hogy lányuknak ez nem igazán tetszik. Eközben a többiek az utón haladtak Gaara kocsijában. 
- Itt dobj ki engem – szólalt meg Sasuke. Gaara letért az útról és megállt egy nagy fehér színű ház előtt. Az Uchiha kiszállt, búcsút intett barátainak és bement a házba. Belépett a nappaliba, ahol egy fekete hajú fiú ült.
- Szia, öcsi – állt fel.
- Csá, Itachi – köszönt flegmán Sasuke. – Helyzet?
- Az előbb beszéltem anyáékkal Spanyolországról – kezdett bele Itachi, mire Sasuke érdeklődve kapta fel a fejét. 
- És? – kérdezte kíváncsian. 
- Körülbelül fél órát vitatkoztunk, de sikerült meggyőznöm őket, hogy elmehessünk Spanyolba – húzta ki magát büszkén az idősebb Uchiha. 
- Végre valamiben hasznos vagy – mondta gúnyosan Sasuke, mire Itachi jól fejbe vágta.
- Menjél csomagolni, holnap indulunk – ment fel a lépcsőn Itachi. Sasuke megsimogatta azt a pontot, ahol bátyja fejbe vágta és felment a szobájába. Furcsa érzéseim vannak a holnappal, de talán az egész évvel kapcsolatban, gondolta magában, miközben kinyitotta fekete bőröndjét és a szekrényéből kipakolta a ruhákat. Meglátta a szekrényben a ruháit, amit még a Hawaii-szigetekre vitt, s azokat is elpakolta. - Itt rakj ki minket – kocogtatta meg Gaara vállát Hinata. Gaara bólintott, majd megállt a Hyuuga birtok előtt. A két Hyuuga kiszállt, majd integetve nézték, ahogy barátaik tovább mennek. 
- Gyere – szólt Neji, majd elindult a bejárat felé. Hinata egy kis késéssel követte. Bent egy férfi várta őket. 
- Szervusztok – köszönt, majd intett, hogy üljenek le a kanapéra. A két Hyuuga teljesítette. Leültek a kanapéra, s feszült figyelemmel várták, hogy megszólaljon. 
- Hallottam, hogy a Konoha High School-t átrakták Spanyolországba. Most arra lennék kíváncsi, hogy nem akartok-e iskolát váltani – kezdett bele a férfi.
- Apa, ez mégis, hogy jutott eszedbe? – kérdezte Hinata. Az apja nem válaszolt. 
- Nem szeretnénk sulit váltani Hiashi. Spanyolországba szeretnénk menni, a többiekkel, és ott folytatni a tanulmányainkat – vette át a szót Neji. 
- Van fogalmatok róla, hogy ez mekkora felelősséggel jár? – állt fel hirtelen Hiashi. Hinata összerándult a hirtelen haragtól, ami apja testéből áramlott. 
- Tudjuk. Épp ezért döntöttünk így. És ha még nem esett volna le, nem egyedül leszünk. Ott lesznek a tanárok, a többiek. De tudunk magunkra vigyázni, nem vagyunk már óvodások. Hinata 16, én 17 éves vagyok – világosította fel nagybátyját Neji. Hiashi, most nyugalmat erőltetett az arcára és leült. 
- Nem érdekel. Akkor sem tartom ezt jó ötletnek – ellenkezett továbbra is. Hinata most felbátorodott, és kiöntötte magából azt a kérdést, amit eddig fogalmazott magában.
- Bezzeg akkor nem ellenkeztél, amikor Hawaiira mentünk – csattant fel. Hiashi megütközve nézett rá.
- Hinata, az más volt. Ott csak egy hónapra mentetek… - kezdett bele, de Hinata félbeszakította:
- Kettőre – kiáltotta. Neji megszorította a kezét.
- Nyugodj meg Hinata – mondta neki. Hinata ránézett, majd leült. 
- Akkor csak két hónapra mentetek, de most egy évre mentek – folytatta Hiashi. – És, ha ilyen hangon beszélsz velem, végleg elfelejtheted Spanyolországot. 
Hinata arcizmai nem változtak, továbbra is dühösen nézett apjára. Hiashi most nagyot sóhajtott.
- Elmehettek – jelentette ki, és Hinata úgy meglepődött, hogy még lélegezni is elfelejtett. Miután felfogta, hogy apja mit is mondott, lélegezni gyakorolt, mert ebben a pár másodpercben az is elfelejtette. Neji elvigyorodott, majd rácsapott egyet Hinata hátára, aki ezután már rendesen tudott lélegezni. 
- Ez most komoly? – nyögte a lány. Hiashi bólintott, majd kiment a szobából. Neji és Hinata nagyon gyorsan álltak fel, s egymás tenyerébe csaptak.
- Na, spuri fel – mondta Neji, majd Hinata már robogott is fel, Neji viszont csak könnyedén, zsebre dugott kézzel sétálgatott fel. Hinata berobbant a szobájába, majd kivette sötétkék bőröndjét, s az ágyra helyezte, ahol megpillantotta kivasalt ruháit. Szépen behajtotta őket a bőröndjébe, majd a szekrényéből is kivett néhány ruhát. Behajtotta őket a bőröndjébe, majd becsukta azt és leült a laptopja elé. 
- Jaj, de hiányoztál – mosolyogott. Laptopját nem vitte magával Hawaiira, így elég távol volt a laptopjától. Bekapcsolta, majd fellépett msn-re. Sakura még Hawaiion megadta neki az msn címét, így most felvette. Barátai között senki sem volt fenn.
- Biztos szülői eszmecsere van – mosolygott. Lelépett az msn-ről, majd megnézte e-mailjeit. Miután egytől egyig elolvasta, kikapcsolta a gépet és elment fürdeni. Előtte magához vette sötétkék hálóingjét és úgy ment be a fürdőbe. A ruháját ledobta magáról, s beállt a zuhanyfülkébe. Magára engedte a vizet, testét bekente tusfürdővel, haját pedig samponnal és mindkettőt leöblítette magáról. Kilépett a zuhanyzóból, magára terítette fehér köntösét, az előző ruháját pedig berakta a mosógépbe. A házban összesen három mosógép volt. Hinata sosem értette, hogy miért kell három mosógép. Berakta a szennyest és beindította. Még a hülye bátyám is idehozza a ruháit, szörnyülködött magában. Fogott egy törülközőt, és haját megtörölte vele. Ezután kezébe vette a hajszárítót és megszárította vele feketés fürtjeit. 
Mikor az teljesen megszáradt elrakta, felvette hálóingjét és bement a szobájába. Ott lefeküdt az ágyára és egyből elkapta az álom. 
Gaara, Temari, Shikamaru, Tenten és Naruto voltak még a kocsiban. Naruto lakott a legközelebb, így Gaara őt rakta ki először. Naruto búcsút intett nekik, majd beviharzott a házba. Felrohant szobájába, és a narancssárga sporttáskáját előkapva bedobálta az összes ruhát, ami a kezébe akadt. Biztos, hogy megy. Senki nem tiltja meg neki, hogy Spanyolba menjen. Szülei születésekor meghaltak. Elszomorodott, mikor erre gondolt. A három fényképet berakta a hátizsákjába, majd az egyik sarokba lakta. Fogta pizsamáját és berohant a fürdőbe. Levette ruháit és beállt a zuhany alá.
Pár perc múlva kiszállt onnan, megtörülközött, felvette pizsamáját, visszament a szobájába és bevetette magát az ágyba. Egy ideig a plafont bámulta, majd álomba merült. Gaara már mindenkit kiszállított, már ők is otthon voltak Temarival. 


Tenten fáradtan ment be a nappaliba, ahol szülei vártak rá. 
- Sziasztok – köszönt kómásan, majd levágta magát a kanapéra. Szülei összenéztek.
- Szeretnénk veled beszélni. Spanyolországról – kezdett bele az apja. Tenten hihetetlen gyorsasággal ült fel.
- Megyek – jelentette ki határozottan a lány. 
- Biztos vagy benne? Még nem késő sulit váltani. Kereshetünk egyet – szólalt meg az anyja. Tenten elszántan nézett szülei szemébe. Apja megadóan sóhajtott, de anyja nem hagyta magát.
- Van fogalmad róla, hogy mibe kerül ez? Ki fog téged etetni? – kérdezte aggódóan. 
- Anya – kiáltott fel Tenten. – Nem vagyok már három éves, tudok én csinálni magamnak kaját. Egyébként is, kollégiumba megyek, onnan pedig a suliba. Majd ott kajálok. De ott lesznek a csajok, és ők is nagyon jól tudnak főzni.
Anyja erre nem tudott mit mondani. 
- De, hogy fogsz nélkülem boldogulni? – kérdezte. Tenten a homlokára csapott.
- Ötven éves koromig a gondomat akarod viselni? – kérdezte epésen. Az anyja megütközve nézett rá.
- Nem, de… 
- Akkor miért nem engeded, hogy a saját utamat járhassam? Hawaiira elengedtél, emlékszel?
- Igen, de az nem volt ilyen hosszú idő – mondta. Tentennek most majdnem kicsúszott a száján a cápaharapásos baleset, de még az utolsó pillanatban visszafogta magát, mert ha kikotyogná, biztos, hogy nem engednék el. 
- Mehetsz, de szünetekben hazajössz – utasította az apja.
- Köszönöm – mondta, majd felrohant a szobájába pakolni, fürdeni és aludni. Eközben a Nara házban is folyt a vita.
- Nem! Kizárt dolog – ordította Mrs. Nara.
- Drágám, kérlek, higgadj le – nyugtatta a felbőszült asszony a férje. 
- Dehogy higgadok! Nem megy a világ végére, csak úgy – ordította a nő.
- Jaj, anya. Nem csak úgy megyek a világ végére, hanem tanulni. Mint te is tudod, a suli Spanyolba költözött és nekem eszem ágában sincs sulit váltani – mondta unottan Shikamaru.
- Hogy tudsz ilyen nyugodt lenni? – kiabálta le Mrs. Nara a fiát. 
- De jogos volt – szólt közbe a férje. Shikamaru anyja döbbenten nézett rá.
- He? – fordította enyhén jobba a fejét.
- Szerintem el kéne őt engednünk. Csak tanulni megy – mentette meg fiát Mr. Nara. Mrs. Nara már a száját nyitotta volna, de aztán összecsukta.
- Sk ruhát csomagolj, minden évszakra, talán az egészet elvihetnéd. Csomagolok az útra ennivalót és innivalót, mindenképpen hívjál fel, ha megérkeztetek, és hetente minimum kétszer hívj fel, hogy jól vagy-e. Bármikor hazajöhetsz – kezdett bele az anyja. Shikamaru csak unottan hallgatta végig, majd kelletlenül bólintott, és felment a szobájába. Lassan pakolta be a cuccait, nem sietett. Fürdeni nem volt kedve, de muszáj volt ezért kerek három perc alatt tisztán jött ki a fürdőszobából, ahova az előbb ment be. Lefeküdt az ágyára, s természetesen egyből elaludt. Gaara és Temari a nappaliban ültek, anyjukkal szemben.
- Oké, értem én, hogy mi a helyzet. El akartok menni Spanyolországba, ott is egy kollégiumba, ami a Konoha High School-hoz tartozik – vázolta fel röviden Mrs. Sand. Két gyereke bólintott.
- Igen, de nem szeretnénk magyarázkodni, hogy miért, hisz te is tudod, hogy ott a suli – jegyezte meg Temari.
- Készüljetek fel rendesen, nyugodtan mehettek, majd felhívom Kankurot, hogy menjen értetek – dőlt hátra Mrs. Sand. Temari és Gaara összenéztek. 
- Mi az, hogy Kankuro jöjjön értünk? – kérdezte Gaara.
- Nem is tudjátok? – kérdezte döbbenten. Két gyereke a fejét rázta. 
- Kakuro Spanyolországba ment. Nem Olaszba – mondta. Temari és Gaara eltátották a szájukat. Mrs. Sand most felállt, majd átnyújtott két bőröndöt. Gaaranak egy bordót, Temarinak pedig egy fekete-fehéret. Mosolyogva vették át, s felmentek a szobájukba. Temari kinyitotta a bőröndöt, és belepakolta az összes ruháját. Gaara ugyanígy tett, bár őt nem nagyon izgatta ez az egész „Spanyolba megyünk” dolog. A csomagolással hamar végzett, elment fürdeni, majd fáradtan feküdt be az ágyába.
Temari is hamar végzett a pakolással, hisz minden ruhát elvitt, így í bőrönd nagyon nehéz lett, mázlija volt, hogy nagy a bőrönd. Magához vette fekete spagetti pántos hálóingjét és elment fürdeni. Miután végzett, kijött a fürdőből, dobott egy sms-t Inonak és lefeküdt az ágyába.
Kerek tíz perc múlva már, csukott szemmel, az álmok birodalmába lépett…
- Nektek teljesen elment az eszetek? – kérdezte Ino felháborodva. – Soha, de soha nem váltanék sulit, ezt ti is tudjátok. Menni fogok Spanyolba, akár tetszik akár nem, nem fogok sulit váltani.
Szülei döbbenten néztek rá. 
- Kis lányom ez nem ilyen egyszerű. Hisz még nagyon fiatal vagy, hogy egyedül utaz – mondta Mrs. Yamanaka.
- Bezzeg akkor elég idős voltam, amikor Hawaii-ra mentem – vágott vissza, keresztbe font karokkal. Szülei összenéztek.
- De akkor ott volt Sakura… - kezdett bele Mr. Yamanaka.
- Az lehet, de most is Hinataékkal fogok utazni, ráadásul még a tanárok is velünk lesznek – magyarázta a szőke. Apja nagyot sóhajtott.
- Nem – jelentette ki határozottan Mrs. Yamanaka.
- De miért? – kérdezte megdöbbenve Ino.
- Azért, mert most egy évre mennél, ráadásul egy tök idegen helyre – fejtette ki magát az anyja.
- Hawaiion sem jártam még soha – feleselt Ino.
- Az lehet, de Sakura ismerte ott a járást – felelt nyugodtan Mrs. Yamanaka. Nem is törődött vele, hogy lánya ebben a pillanatban nagyon is ideges. Ino dühkitörését egy telefoncsörgés zavarta meg. Ino magához vette, és elolvasta az sms-t.

„Szia Ino, itt Temari. 
Simán ment, anyu elengedett, nem tudom, hogy a többiekkel mi van, de majd kiderül. :D Öhm… Ja, igen, anyu mondta, hogy Kankuro Spanyolban van, kijön értünk, bár ott lesznek a tanárok is, de Kankuro tudja, hogy mi a helyzet ott. :D Puszi, jó éjt! 
Temari”


Ino arca egyből felderült. 
- Tessék – nyújtotta át a telefont a szülőknek. Feszült arccal olvasták végig.
- Kankuro Temari öccse, és ő ismeri ott a járást. Tehát ugyanaz lesz ott, mint Hawaiion – mondta vigyorogva. A szülők összenéztek, majd alig láthatóan bólintottak. Ino ezt észrevette és örömében ugrálva ment fel a szobájába csomagolni, fürödni és aludni…